Кулинарни рецепти » Сарми с прясна зелка

 Сарми с прясна зелка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 зелка
• 700-800 г кайма /смес/
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 700-800 г домати
• оцет, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изрязваме кочана и горните листа на зелката. Заливаме я в малко подсолена и подкиселена вода и варим, докато поомекне. След това я изваждаме, отделяме листата и изрязваме дебелите им части /ако листата са големи, разделяме ги на две/.

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в мазнината. Прибавяме ориза и също го запържваме. Наливаме 1 к.ч. топла вода и оставяме да поври.

След това отстраняваме от огъня и смесваме с каймата, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме сместа и свиваме сарми в зелевите листа.

Отделно сваряваме доматите и ги претриваме през цедка. Нареждаме сармите в тенджера, заливаме ги с претритите домати и варим на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало