Кулинарни рецепти » Сарми с прясна зелка

 Сарми с прясна зелка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 зелка
• 700-800 г кайма /смес/
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 700-800 г домати
• оцет, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изрязваме кочана и горните листа на зелката. Заливаме я в малко подсолена и подкиселена вода и варим, докато поомекне. След това я изваждаме, отделяме листата и изрязваме дебелите им части /ако листата са големи, разделяме ги на две/.

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в мазнината. Прибавяме ориза и също го запържваме. Наливаме 1 к.ч. топла вода и оставяме да поври.

След това отстраняваме от огъня и смесваме с каймата, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме сместа и свиваме сарми в зелевите листа.

Отделно сваряваме доматите и ги претриваме през цедка. Нареждаме сармите в тенджера, заливаме ги с претритите домати и варим на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало