Кулинарни рецепти » Кебап върху патладжанено пюре

 Кебап върху патладжанено пюре

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г крехко агнешко месо
• 4 глави лук
• 4 пиперки
• 4 патладжана
• 4 домата
• 1 глава чесън
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го пържим в сгорещеното олио, докато остане на мазнина. Слагаме ситно нарязания лук и пържим още 5 мин. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и червения пипер. Разреждаме с 1 ч.ч. гореща вода и варим 30 мин, докато се свари месото. Посоляваме.

Изпичаме патладжаните и чушките и ги прекарваме през месомелачка. Прибавяме счукания чесън и обелените и настъргани домати. Подправяме с магданоз, черен пипер и сол.

Във всяка чинийка за сервиране слагаме пласт патладжанено пюре, а отгоре разпределяме месото от кебапа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало