Кулинарни рецепти » Пролетни сарми

 Пролетни сарми

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г кайма /телешка или агнешка/
• 2-3 стръка пресен лук
• 1 к.ч. ориз, 5-6 с.л. олио
• 1 яйце
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 20-25 млади лозови листа
• черен пипер, сол

За соса:

• 1 кофичка сметана
• 2 яйца
• 1 с.л. препечено брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в 1 ч.ч. леко подсолена вода.

Почистваме лука, нарязваме го на ситно и го задушаваме в олиото и 2 с.л. вода. Когато остане на мазнина, прибавяме каймата, сварения и отцеден ориз, ситно нарязания копър, разбитото яйце, черен пипер и сол на вкус.

Попарваме леко лозовите листа и завиваме в тях сарми от приготвената смес. Нареждаме сармите на дъното на тенджера плътно една до друга, заливаме ги с топла вода, колкото да ги покрие, притискаме с чиния и варим на тих огън.

Разбиваме яйцата за соса, прибавяме препеченото брашно и варим на тих огън. Когато сосът се посгъсти, прибавяме сметаната, разбъркваме и отстраняваме от огъня. Поднасяме соса в сосиера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало