Кулинарни рецепти » Шарлота с малини

 Шарлота с малини

Продукти:

• 24 бишкоти
• 150 мл вода
• 2 с.л. малинов ликьор
• 400 г малини

За крема:

• 250 мл прясно мляко
• 2 праха ванилия
• 50 г захар
• 30 г брашно
• 50 г смлени бадемови ядки
• 1 цяло яйце
• 1 жълтък

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото с ванилията. Смесваме захарта, брашното, смлените бадемови ядки, цялото яйце и жълтъка и постепенно сипваме горещото мляко. Слагаме на огъня да заври, като непрекъснато бъркаме, отстраняваме оставяме да изстине.

Напояваме леко част от бишкотите със смес от вода и малинов ликьор и ги нареждаме по дъното и стените на форма за торти. Във вътрешността на формата разстиламе най-напред част от крема, отгоре нареждаме малини, върху тях - натрошени бишкоти, отново крем и така, докато се напълни формата. Най-отгоре завършваме с бишкоти, които леко притискаме и оставяме шарлотата да се охлажда.

Преди поднасяне обръщаме в чиния за сервиране и украсяваме с пресни малини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало