Продукти:
• 1 малък козунак
• 4 яйца
• 1 л прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. плодове от сладко, желателно кайсии или праскови
• 5-6 с.л. карамелизирана захар
• 5-6 с.л смлени орехови ядки
• 2 с.л. ром или коняк
• 1-2 ванилии
• 1 голям бял шоколад
• сметана
Начин на приготвяне:
На дъното на тортена форма карамелизираме 5-6 с.л. захар. Нарязваме козунака на тънки филийки и ги нареждаме във формата. Върху козунака редим плодовете от сладко, разпръскваме орехови ядки и напръскваме с алкохола. Покриваме с втори пласт козунак.
Заливаме със сместа от яйцата, захарта, млякото, ароматизирано с ванилията. Печем на водна баня в умерена фурна.
След като сладкишът изстине, обръщаме върху тортена чиния и поръсваме с разбита сметана. Разпределяме останалите ядки и настъргания на едро шоколад.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...