Кулинарни рецепти » Бирена торта

 Бирена торта

Продукти:

• 200 г брашно
• 1 щипка сол
• 100 г краве масло
• 1 с.л. захар
• малко хладка вода за замесване

За заливката:

• 500 мл бира /1 бутилка/
• 200 г захар
• 3 яйца

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто от посочените продукти и го оставяме на топка в хладилника. След като се охлади, разточваме кръгъл блат. Разстиламе го във форма с отлепващо се дъно и набождаме с вилица.

Разбиваме яйцата със захарта и бирата и заливаме блата. Печем 40 мин в предварително загрята фурна при температура 200°С. Тортата трябва да образува карамелена коричка. Сервираме я леко охладена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало