Кулинарни рецепти » Бирена торта

 Бирена торта

Продукти:

• 200 г брашно
• 1 щипка сол
• 100 г краве масло
• 1 с.л. захар
• малко хладка вода за замесване

За заливката:

• 500 мл бира /1 бутилка/
• 200 г захар
• 3 яйца

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто от посочените продукти и го оставяме на топка в хладилника. След като се охлади, разточваме кръгъл блат. Разстиламе го във форма с отлепващо се дъно и набождаме с вилица.

Разбиваме яйцата със захарта и бирата и заливаме блата. Печем 40 мин в предварително загрята фурна при температура 200°С. Тортата трябва да образува карамелена коричка. Сервираме я леко охладена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало