Кулинарни рецепти » Торта Леда

 Торта Леда

Продукти:

• 8 яйца
• 150 г захар
• 2 с.л. ликьор
• 30 г оризово брашно
• 100 г бяло пшеничено брашно
• 100 г краве масло
• 150 г бадеми
• 1 ванилия
• още 2 цели яйца

За крема:

• 6 яйца
• 200 г пудра захар
• 1 с.л. ликьор
• 350 г краве масло

Начин на приготвяне:

На слаб котлон в тенджерка бием с тел целите яйца, 8 жълтъка, захарта и ликьора, докато получим гъста пяна. Сваляме от котлона и продължаваме биенето, докато кремът изстине. Постепенно прибавяме оризовото брашно, разтопеното масло, пшениченото брашно, бадемите. Ароматизираме с ванилията. Накрая прибавяме разбитите на сняг белтъци. От тази смес изпичаме в умерена фурна 2 блата.

На умерен котлон разбиваме яйцата за крема със захарта и ликьора до получаването на гъста смес. Продължаваме да бием, за да поизстине сместа и тогава прибавяме разбитото на пяна масло.

Залепваме двата блата с крема и с остатъка намазваме тортата отстрани и отгоре. Гарнираме по избор.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало