Продукти:
• 8 яйца
• 150 г захар
• 2 с.л. ликьор
• 30 г оризово брашно
• 100 г бяло пшеничено брашно
• 100 г краве масло
• 150 г бадеми
• 1 ванилия
• още 2 цели яйца
За крема:
• 6 яйца
• 200 г пудра захар
• 1 с.л. ликьор
• 350 г краве масло
Начин на приготвяне:
На слаб котлон в тенджерка бием с тел целите яйца, 8 жълтъка, захарта и ликьора, докато получим гъста пяна. Сваляме от котлона и продължаваме биенето, докато кремът изстине. Постепенно прибавяме оризовото брашно, разтопеното масло, пшениченото брашно, бадемите. Ароматизираме с ванилията. Накрая прибавяме разбитите на сняг белтъци. От тази смес изпичаме в умерена фурна 2 блата.
На умерен котлон разбиваме яйцата за крема със захарта и ликьора до получаването на гъста смес. Продължаваме да бием, за да поизстине сместа и тогава прибавяме разбитото на пяна масло.
Залепваме двата блата с крема и с остатъка намазваме тортата отстрани и отгоре. Гарнираме по избор.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...