Продукти:
• 8 яйца
• 150 г захар
• 2 с.л. ликьор
• 30 г оризово брашно
• 100 г бяло пшеничено брашно
• 100 г краве масло
• 150 г бадеми
• 1 ванилия
• още 2 цели яйца
За крема:
• 6 яйца
• 200 г пудра захар
• 1 с.л. ликьор
• 350 г краве масло
Начин на приготвяне:
На слаб котлон в тенджерка бием с тел целите яйца, 8 жълтъка, захарта и ликьора, докато получим гъста пяна. Сваляме от котлона и продължаваме биенето, докато кремът изстине. Постепенно прибавяме оризовото брашно, разтопеното масло, пшениченото брашно, бадемите. Ароматизираме с ванилията. Накрая прибавяме разбитите на сняг белтъци. От тази смес изпичаме в умерена фурна 2 блата.
На умерен котлон разбиваме яйцата за крема със захарта и ликьора до получаването на гъста смес. Продължаваме да бием, за да поизстине сместа и тогава прибавяме разбитото на пяна масло.
Залепваме двата блата с крема и с остатъка намазваме тортата отстрани и отгоре. Гарнираме по избор.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...