Кулинарни рецепти » Китайска топла салата

 Китайска топла салата

Продукти:

• 2 тиквички
• 4-5 моркова
• 4 стръка зелен лук
• 1 глава чесън
• 1 червена чушка
• 1 зелена чушка
• 125 г зелен фасул (консервиран)
• 2 с.л. соев сос
• 2 с.л. коняк
• 1 к.л. захар
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. олио
• малко сусам
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме и изчистваме зеленчуците. Нарязваме пресния лук на парченца, чесъна на ситно, морковите, чушките и тиквичките на ивички, зеления фасул - на малки парченца.

Загряваме олиото и запържваме лука и чесъна около 2 мин. Прибавяме зеленчуците (без фасула) и също ги запържваме. Слагаме соевия сос и оставяме да заври. Добавяме зеления фасул.

След няколко минути сваляме от огъня и подправяме с коняка, черния пипер, солта, захарта и поръсваме със сусам при сервиране.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало