Продукти:
• 1 кг филе от риба
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. нарязани гъби
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. настъргани домати
• 3 с.л. трохи от хляб
• 1 дафинов лист
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме филето и го подсушаваме. Нареждаме го с кожата надолу в намазнена тавичка.
Посоляваме и печем във фурната около 30 минути. Малко преди рибата да е готова поръсваме с трохите и поливаме със сос.
Приготвяме соса, като запържваме ситно нарязания лук, гъбите, доматите и подправките, разредени с млякото. Поднасяме рибата с резенчета лимон.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...