Продукти:
• 2 кг мерлуза или океанска скумрия
• 1 кг картофи
• 1 непълна ч. ч. олио
• 3-4 глави лук
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 5 с. л. брашно
• 2-3 с.л. доматен сок
• 1 с. л. червен пипер
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме добре измитата риба и я смиламе в машинката за месо. Към каймата прибавяме последователно ситно нарязания и задушен лук, брашното, разбитите яйца, червения пипер, наситнения магданоз и доматения сок. Посоляваме и объркваме добре.
Обелените картофи издълбаваме с чаена лъжичка и изпържваме леко от всички страни в загрятото олио. Изваждаме ги, оставяме да изстинат и пълним със сместа. Нареждаме ги в намаслена тава и поръсваме с едро настърган кашкавал. Печем в сгорещена фурна 15-20 минути.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...