Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от скумрия
• 3 глави лук
• 1 к.ч олио
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• 1-2 скилидки чесън
• 10-15 маслини
• магданоз, лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на порции и поръсваме с лимонов сок, сол и черен пипер.
Нарязваме лука на ситно и задушаваме в олиото до омекване. Поръсваме брашното, прибавяме червения пипер, дафиновия лист, счукания чесън, виното и ситно нарязания магданоз.
Нареждаме рибните порции в намаслена тавичка и заливаме с приготвения сос. Прибавяме маслините и печем 25 мин в предварително загрята фурна.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...