Продукти: (за 2 порции)
• 2 пъстърви
• 4 с.л. доматено пюре
• 2-3 дафинови листа
• 10 черни маслини
• 3 кисели краставички
• 2 скилидки чесън
• черен пипер, сол
• олио за намазване
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме рибите. Натриваме ги отвътре и отвън с черен пипер и сол и ги слагаме в намаслена тавичка.
Заливаме с доматеното пюре, размито с малко вода. Добавяме дафиновия лист, скилидките чесън, маслините и краставичките, нарязани на кръгчета.
Печем в умерено загрята фурна, като по време на печенето, доливаме по малко вода, ако е необходимо.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...