Продукти: (за 4 порции)
• 4 пъстърви
• 40 г краве масло
• 2-3 с.л. галета
• сол
За плънката:
• 100 г гъби
• 8 маслини
• 1 глава лук
• 30 г бадеми
• 1-2 стерилизирани люти чушлета
• оцет, олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, маслините, лютите чушлета, гъбите и попарените и обелени бадеми. Подправяме с черен пипер и сол и поръсваме малко оцет и олио. Разбъркваме и с тази смес пълним осолените пъстърви.
Зашиваме отворите и заливаме рибите със сгрещеното масло. Овалваме ги в галетата и увиваме всяка риба в намаслено домакинско фолио. Печем ги в умерена фурна.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...