Продукти: (за 2 порции)
• 4 големи чушки
• 1 скилидка чесън
• 4 домата
• 2 с.л. олио
• 50 г ориз
• 1 консерва сардели в собствен сос
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изцеждаме сарделите от соса, отстраняваме костите и ги нарязваме на ситно.
Отрязваме горната част на чушките и ги варим 5 мин в подсолена вода. Оставяме да се отцедят. Сваряваме ориза в част от бульона, в който сме варили чушките.
В сгорещеното олио запържваме обелените и настъргани домати заедно със ситно нарязания чесън. Прибавяме ориза, нарязаните сардели, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и отстраняваме от огъня.
Напълваме чушките с тази смес и ги подреждаме в намаслена тавичка. Наливаме малко топла вода и печем 25 мин в умерена фурна.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...