Кулинарни рецепти » Пъстърва с подправки

 Пъстърва с подправки

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъстърви
• 60 г краве масло
• 1-2 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• 2 лимона
• копър, магданоз
• естрагон, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме пъстървите за 10 мин в подсолена и подкиселена с оцет вода. Отцеждаме и слагаме в огнеупорен съд, в който сме разтопили маслото. Заливаме с виното, захлупваме /или увиваме с алуминиево фолио/ и печем 30 мин в силна фурна. Изваждаме внимателно изпечените рибки и ги нареждаме в затоплена чиния за сервиране.

Кипваме соса от печенето и го сгъстяваме с размитото в малко вода брашно. Отстраняваме от огъня и внимателно при непрекъснато бъркане прибавяме разбитите жълтъци. Поръсваме със ситно нарязаните копър, магданоз и естрагон и със сока от 1 лимон.

Заливаме пъстървите с така приготвения сос и украсяваме с кръгчета лимон и стръкчета от подправките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало