Кулинарни рецепти » Рибен стомна кебап

 Рибен стомна кебап

Продукти:

• 1 кг риба
• 2-3 глави лук
• 3-4 люти чушлета
• 1/2 връзка магданоз
• 2-3 стръка чубрица
• 1/2 китка джоджен
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 с.л. масло
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме ситно лука и го задушаваме в олиото с малко вода. Прибавяме брашното и доматеното пюре, заливаме с вода и задушаваме 5-6 минути.

Прибавяме почистената и нарязана на парчета риба, целите люти чушлета, червения и черния пипер, ситно нарязаните или стрити магданоз, джоджен и чубрица и посоляваме.

Сипваме сместа в стомна или глинена тенджера, замазваме капака с тесто и печем във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало