Продукти:
· 600 г зелени и червени пиперки
· 2 глави лук
· 2 скилидки чесън
· 2 с.л. оцет
· 2 с.л. олио
· 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
· 1 ч.л. ситно нарязан /или стрит/ риган
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките и ги нарязваме на ивички. Нарязваме лука на филийки. Счукваме чесъна с малко сол.
Смесваме продуктите и ги заливаме с олиото и оцета, които сме разбили заедно до побеляване. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус и разбъркваме.
Поръсваме салатата със ситно нарязаните магданоз и риган и поднасяме.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...