Продукти:
· 600 г зелени и червени пиперки
· 2 глави лук
· 2 скилидки чесън
· 2 с.л. оцет
· 2 с.л. олио
· 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
· 1 ч.л. ситно нарязан /или стрит/ риган
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките и ги нарязваме на ивички. Нарязваме лука на филийки. Счукваме чесъна с малко сол.
Смесваме продуктите и ги заливаме с олиото и оцета, които сме разбили заедно до побеляване. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус и разбъркваме.
Поръсваме салатата със ситно нарязаните магданоз и риган и поднасяме.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...