Продукти:
· 600 г зелени и червени пиперки
· 2 глави лук
· 2 скилидки чесън
· 2 с.л. оцет
· 2 с.л. олио
· 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
· 1 ч.л. ситно нарязан /или стрит/ риган
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките и ги нарязваме на ивички. Нарязваме лука на филийки. Счукваме чесъна с малко сол.
Смесваме продуктите и ги заливаме с олиото и оцета, които сме разбили заедно до побеляване. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус и разбъркваме.
Поръсваме салатата със ситно нарязаните магданоз и риган и поднасяме.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...