Продукти:
· 600 г зелени и червени пиперки
· 2 глави лук
· 2 скилидки чесън
· 2 с.л. оцет
· 2 с.л. олио
· 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
· 1 ч.л. ситно нарязан /или стрит/ риган
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките и ги нарязваме на ивички. Нарязваме лука на филийки. Счукваме чесъна с малко сол.
Смесваме продуктите и ги заливаме с олиото и оцета, които сме разбили заедно до побеляване. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус и разбъркваме.
Поръсваме салатата със ситно нарязаните магданоз и риган и поднасяме.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...