Продукти:
• 1 пиле
• 2 връзки спанак
• половин връзка зелен лук
• половин пакетче краве масло
• 6 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• 100 г настърган кашкавал
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В широка тенджера разтопяваме маслото. Нарязваме лука и го задушаваме на бавен огън.
Отделно сваряваме пилето в подсолена вода. Почистваме го от кожата и костите и нарязваме месото на кубчета. Слагаме в тавичка, сипваме отцедения спанак и разбъркваме. Овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче.
Разбиваме яйцата с киселото мляко и брашното. Заливаме огретена с тази смес, поръсваме с кашкавал и запичаме до зачервяване.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...