Продукти:
• 1 кг картофи
• 2 глави чесън
• 3 лимона
• 1 ч.л. сол
• 1 к.ч. олио
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги намачкваме.
Обелваме чесъна и го счукваме в хаванче. Прибавяме го към картофите и доливаме 1 к.ч. вода. Посоляваме и при непрекъснато бъкане наливаме олиото и сокът от лимоните. Бъркаме, докато получим еднородна смес.
Поднасяме пюрето като гарнитура към месо, риба и птици.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...