Продукти:
• 1 кг аспержи
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме аспержите, нарязваме ги и ги сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме и докато са още горещи, ги претриваме през цедка.
В 3-4 с.л. масло запържваме брашното. Прибавяме претритите аспержи и разбъркваме.
Наливаме половината от прясното мляко и част от отварата. Разбъркваме и оставяме сместа да поври няколко минути.
Преди да свалим пюрето от огъня, наливаме останалото прясно мляко.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...