Кулинарни рецепти » Торта с компот

 Торта с компот

Продукти:

• 5 яйца
• 2 к.ч. пудра захар
• 1 к.ч. грис
• 1 к.ч. брашно
• 250 г кристална захар
• 1-2 ванилии
• 1 с.л. светъл ром
• 1 компот
• 2 белтъка

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с половината от пудрата захар, докато сместа побелее и се сгъсти. Разбъркваме добре гриса с брашното и ги прибавяме при непрекъснато леко бъркане към яйцата. Изсипваме сместа във форма за торта, покрита с намаслена хартия.

Печем в умерено силна фурна, като през първите 20 минути не отваряме фурната, за да не спадне тестото от нахлуването на хладния въздух. Опеченото тесто обръщаме в чиния и веднага отстраняваме хартията.

Сваряваме сироп /за около 5-10 мин/ от разтворената в 1 1/2 ч.ч. вода кристална захар. Оставяме сиропа да се охлади 5-10 мин, прибавяме ванилията и рома, разбъркваме и заливаме блата.

Отцеждаме добре плодовете от компота, ако е необходимо нарязваме по-едрите, и ги нареждаме върху тортата. Разбиваме белтъците на сняг с останалата пудра захар и покриваме тортата с получената смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало