Продукти:
• 200 г захар
• 4 яйца
• 500 г маскарпоне
• 400 г бишкоти
• 1 ванилия
• кафе, ром, какао
Начин на приготвяне:
На водна баня смесваме захарта с жълтъците. Прибавяме маскарпонето, ванилията и накрая – разбитите, но леко течно жълтъци.
Сваряваме кафе и го оставяме да изстине. После потапяме в него една след друга бишкотите и ги подреждаме плътно една до друга в правоъгълна тавичка. Поръсваме отгоре с ром.
Разстиламе върху бишкотите част от приготвения крем, а върху него подреждаме останалите бишкоти и покриваме с останалия крем. Накрая обилно поръсваме десерта с какао.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...