Продукти:
• 100 г краве масло
• 100 г захар
• 3 яйца
• 100 г шоколад
• 60 г галета
• 1 щипка канела
• 1 карамфил
• 1 ч.л. бакпулвер
За крема:
• 100 г краве масло
• 70 г пудра захар
• 1 яйце
• 1 к.ч. силно кафе
• 5-6 бадема
Начин на приготвяне:
Разбиваме на пяна маслото и захарта. Прибавяме бавно един след друг жълтъците, разтопения шоколад, подправките, галетата, разбитите на сняг белтъци и бакпулвера. Печем блата в умерена фурна. Изчакваме да изстине и го разрязваме на две.
Разбиваме маслото за крема заедно със захарта и жълтъка. При непрекъснато бъркане бавно наливаме студеното кафе, прибавяме разбития на сняг белтък и ситно смлените бадеми. Разбъркваме добре и намазваме тортата между блатовете, отгоре и отстрани.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...