Крокети с кренвирши
Продукти: (за 4 порции)
• 6-8 по-тънки кренвирша
• 1 кг картофи
• 3-4 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 жълтък
• 2 с.л. счукан сухар /или галета/
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пресоваме, докато са още топли. Прибавяме брашното, жълтъка, цялото яйце и 1 ч.л. сол. Омесваме тесто, от което късаме малки топчета и разплескваме на питки.
Сваряваме кренвиршите, обелваме ги и ги нарязваме на по 3 парченца. Слагаме върху всяка картофена питка по парче кренвирш и го увиваме с питката. Овалваме така приготвените крокети в счукан сухар /или галета/ и ги пържим в силно сгорещена мазнина.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...