Крокети с кренвирши
Продукти: (за 4 порции)
• 6-8 по-тънки кренвирша
• 1 кг картофи
• 3-4 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 жълтък
• 2 с.л. счукан сухар /или галета/
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пресоваме, докато са още топли. Прибавяме брашното, жълтъка, цялото яйце и 1 ч.л. сол. Омесваме тесто, от което късаме малки топчета и разплескваме на питки.
Сваряваме кренвиршите, обелваме ги и ги нарязваме на по 3 парченца. Слагаме върху всяка картофена питка по парче кренвирш и го увиваме с питката. Овалваме така приготвените крокети в счукан сухар /или галета/ и ги пържим в силно сгорещена мазнина.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...