Продукти: (за 4 порции)
• 600 г кренвирши
• 300 г ориз
• 60 г кашкавал
• 4 пиперки от консерва
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Нарязваме пиперките на парченца и леко ги запържваме. Смесваме ги със сварения ориз, прибавяме ситно нарязан магданоз и черен пипер и разбъркваме.
Нарязваме кренвиршите на парчета с дължина 4-5 см и ги задушаваме на силен огън в 1 к.ч. вода. Изсипваме горещия ориз в чиния за сервиране, наоколо нареждаме кренвиршите, а отгоре поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...