Кулинарни рецепти » Кренвирши в доматен сос

 Кренвирши в доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 4 кренвирша
• 4 яйца
• 2 глави лук
• 4 с.л олио
• 1 к.ч. доматен сок
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме кренвиршите, нарязани на колелца, и наливаме доматения сок. Готвим на умерен огън.

Щом кренвиршите се надуят, наливаме малко топла вода и чукваме от ниско яйцата. Изчакваме яйцата да се забулят и отстраняваме от огъня. Накрая посоляваме и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало