Кулинарни рецепти » Пълнени печурки

 Пълнени печурки

Продукти: (за 4 порции)

• 4 много големи печурки - по 50-60 г едната
• 100 г шунка, нарязана на фини резени
• 150 г козе сирене или кашкавал
• няколко черни маслини
• 1-2 с.л. зехтин
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Отделяме от гъбите само шапките. Подреждаме ги в тава под грила на фурната, като бомбето е обърнато с ламелите нагоре. Капваме по малко зехтин и солим.

Печем ги под грила 5 минути, изваждаме и във всяка гъба слагаме по резен шунка. Поръсваме с настъргано сирене, подправяме със зехтин, сол и черен пипер и печем под грила още 2-3 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало