Продукти:
• 5 твърдо сварени яйца
• 50 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 5 глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 150 г сирене или кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелваме яйцата и ги нарязваме на тънки кръгчета. Сгорещяваме маслото и запържваме ситно нарязания лук. Добавяме брашното, разбъркваме и разреждаме с бялото вино. Варим около 30 минути - до леко сгъстяване на соса.
В малка тавичка, намазана с масло, нареждаме резените яйца, поливаме ги със соса, а отгоре поръсваме с настърганото сирене (може и с трохи от средата на хляб). Слагаме във фурната за 5 минути и поднасяме ястието топло.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...