Продукти: (за 4 порции)
· 8 яйца
· 1 ч.ч. ориз
· 1 глава лук
· 1 пакетче краве масло
· 4 с.л. олио
· 500 г домати
· 1 к.ч. оцет
· 2-3 скилидки чесън
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме половината от маслото и изпържваме яйцата на очи. Посоляваме и ги разпределяме в чиниите за сервиране.
Задушаваме ориза в останалато масло, посоляваме и го разпределяме на купчинки в чиниите с яйцата. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото, докато стане златист. Заливаме го с оцета и варим на умерен огън, докато оцетът се изпари наполовина.
Прибавяме обелените и настъргани домати, скилидките чесън и ситно нарязания магданоз. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и доваряваме соса 10-15 мин на тих огън. Прецеждаме го и заливаме изпържените яйца и ориза.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...