Продукти: (за 4 порции)
· 400 г картофи
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 5 яйца
· 60 г краве масло
· 250 г спанак
· 2-3 с.л. галета
· 2-3 с.л. олио
· индийско орехче
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите и ги обелваме. От картофите, половината мляко, половината разтопено масло, 1 яйце и сол приготвяме пюре.
Към ситно нарязания спанак, прибавяме останалото мляко, 1 щипка настъргано индийско орехче, черен пипер и сол на вкус. Изсипваме пюрето от картофите в намаслена тавичка, поръсена с галета. Заглаждаме и върху пюрето изсипваме на 4 купчинки спанака.
В купчинките правим вдлъбнатинки, в които слагаме по малко масло. Поръсваме с останалото разтопено масло и печем в умерена фурна 30 мин, след което чукваме от ниско във вдлъбнатините по 1 яйце, поръсваме със сол и черен пипер и слагаме ястието отново да се пече във фурната, докато яйцата се забулят.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...