Продукти: (за 2 порции)
· 4 яйца
· 4 средно големи домата
· 1 глава лук
· 100 г сирене
· 1 с.л. краве масло
· 2 с.л. олио
· сок от 1 лимон
· 2 с.л. настърган кашкавал
· 1 връзка магданоз
· сол
· 2 люти чушки /по желание/
Начин на приготвяне:
Отрязваме капачета на доматите и ги издълбаваме. Посоляваме отвътре и ги обръщаме да се отцедят.
Загряваме маслото и задушаваме ситно нарязания лук, вътрешността на доматите и капачетата, нарязани на дребно. След 5 мин последователно прибавяме натрошеното сирене, лютите чушки и леко разбитите яйца. Когато белтъкът побелее, отстраняваме от огъня.
На дъното на блюдо за сервиране разстиламе ситно нарязания магданоз, леко посолен и размесен с олиото и лимоновия сок. Отгоре нареждаме доматите, напълнени с изпържените яйца и поръсени с настъргания кашкавал.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...