Кулинарни рецепти » Раци с яйца

 Раци с яйца

Продукти: (за 4 порции)

· 5 яйца
· 200 г месо от раци
· 1 с.л. вино
· 1-2 к.ч. олио
· 1-2 щипки брашно
· сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с малко сол, като отделяме 1 белтък.

Разбиваме отделения белтък с брашното и малко сол. Прибавяме нарязаното месо от раците и разбъркваме добре. Изпържваме сместа в част от олиото и отцеждаме.

Смесваме раците с яйцата и разбъркваме. Изпържваме тази смес в останалото олио, като внимателно разбъркваме. Отстраняваме съда от огъня и напръскваме ястието с виното.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало