Продукти:
• 6-8 твърдо сварени яйца
• 250 г кайма
• 1 връзка пресен лук
• 1 ч.л. смлян кимион
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
С малко вода омесваме каймата и нарязаните на ситно лук и магданоз. Посоляваме и поръсваме с кимион и черен пипер.
Обелваме яйцата и всяко едно завиваме в кайма. Нареждаме получените топки в тавичка и печем в умерена фурна, като от време на време поливаме с вода или бульон.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...