Продукти: (за 5 порции)
· 10 яйца
· 250 г сирене
· 100 г краве масло
· 1 с.л. оцет
· 2 ч.ч. вода
· 1 ч.л. червен пипер
· сол
Начин на приготвяне:
Намазваме дъното на малка тавичка с 1/3 от разтопеното масло и разстиламе натрошеното сирене.
В съд с вряща вода, към която сме прибавили оцета и малко сол, счупваме от ниско яйцата и ги варим, докато белтъкът забули жълтъка. Изваждаме ги и ги нареждаме върху сиренето.
Поливаме отгоре с останалото разтопено масло и запичаме 10 мин в умерена фурна. Поръсваме готовото ястие с червен пипер.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...