Продукти: (за 4 порции)
· 60 г кашкавал
· бялата част на 1 стрък праз
· 1 к.ч. отцеден грах от консерва
· 1 щипка индийско орехче
· 1-2 скилидки чесън
· 1 с.л. краве масло
· 150 г сметана
· 4 яйца
· сол
Начин на приготвяне:
Пасираме на пюре граха, а праза скълцваме на ситно. Смесваме ги и прибавяме счукания с малко сол чесън и индийското орехче. Добавяме сметаната.
Загряваме фурната на 220°С. Намазняваме 4 формички, наръсваме ги с част от настъргания кашкавал и ги държим във фурната 3-4 мин. Разливаме по формите сметановата смес и печем още 4-5 мин.
Разбиваме яйцата с вилица, леко посоляваме и доливаме с тях формичките. Наръсваме с останалия кашкавал. Превключваме фурната само на горен реотан и печем още 15 мин, докато кашкавалът поруменее, а яйцата се втвърдят.
По желание можем да добавим малко бекон или шунка, нарязани на тънки ивички.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...