Кулинарни рецепти » Каша от праз

 Каша от праз

Продукти: (за 4 порции)

• 3-4 стръка праз (бялата част)
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. кимион
• 1 с.л. червен пипер
• 1 с.л. вегета
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. зелев сок
• 2-3 ч.ч. топла вода

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на ситно и го запържваме в 2 с.л. олио. Щом помекне, наливаме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме, докато се изпари водата.

Сипваме останалото олио и отново запържваме, като поръсваме една след друга подправките. Наливаме зелевия сок и останалата топла вода и варим 30 мин на умерен огън.

Накрая сипваме брашното, размито в малко вода, разбъркваме и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало