Продукти:
• 500 г дребни печурки
• 1 глава ситно нарязан лук
• 1 с. л. зехтин
• 1 кг карфиол
• 2 лимона
• ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите и ги измиваме. Слагаме ги в тенджерка заедно със зехтина и под капак ги задушаваме, докато останат на мазнина.
Прибавяме нарязания лук и 1/2 к. ч. топла вода. Когато лукът поомекне и сместа остане на мазнина, посоляваме и сваляме от огъня.
Почистваме и измиваме карфиола, накъсваме го на розички и го пускаме в тенджера, където е кипната вода с 1 ч. л. сол и щипка лимонтузу, прибавяме и парче лимонова кора. Варим 7-8 минути. Прибавяме сварения карфиол към гъбите и разбъркваме добре.
Изсипваме в голяма купа, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Докато ястието е още топло, изцеждаме отгоре сока на 1 лимон. Гарнираме с резенчета лимон.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...