Продукти: (за 6 порции)
• 1кг чушки
• 400г гъби
• 2 глави лук
• 1/2 ч.ч. мазнина
• 3/4 ч.ч. ориз
• 3 домата
• 1 бульон от гъби
• червен пипер, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъбите в подсолена вода.
Запържваме ситно нарязаният лук в олиото. Прибавяме ориза и също го запържваме. Накрая запържваме леко и нарязаните на ситно гъби. Подправяме сместа с червения и черния пипер, обелените и нарязани на ситно домати и посоляваме. Заливаме с 1 ч.ч.вода и оставяме да поври, докато набъбне оризът.
Напълваме чушките с готовата смес, потапяме ги в брашно и ги нареждаме в тенджера. Заливаме до половината с гъбен бульон и варим на умерен огън.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...