Продукти: (за 6 порции)
• 1кг чушки
• 400г гъби
• 2 глави лук
• 1/2 ч.ч. мазнина
• 3/4 ч.ч. ориз
• 3 домата
• 1 бульон от гъби
• червен пипер, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъбите в подсолена вода.
Запържваме ситно нарязаният лук в олиото. Прибавяме ориза и също го запържваме. Накрая запържваме леко и нарязаните на ситно гъби. Подправяме сместа с червения и черния пипер, обелените и нарязани на ситно домати и посоляваме. Заливаме с 1 ч.ч.вода и оставяме да поври, докато набъбне оризът.
Напълваме чушките с готовата смес, потапяме ги в брашно и ги нареждаме в тенджера. Заливаме до половината с гъбен бульон и варим на умерен огън.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...