Кулинарни рецепти » Пиперки по карнобатски

 Пиперки по карнобатски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг пиперки
• 2 равни с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1-2 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Опичаме пиперките, нарязваме ги не много ситно и ги запържваме в мазнината. Прибавяме брашното и също го запържваме, като непрекъснато бъркаме.

Накрая прибавяме разбитото кисело мляко, посоляваме на вкус и оставяме ястието да ври 5-6 мин на тих огън. Преди да поднесем поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало