Продукти: (за 4 порции)
• 500 г дребен лук
• 2 глави чесън
• 2 моркова
• 1 малка глава целина
• 1 к.ч. олио
• 3 домата от консерва
• няколко зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на кубчета морковите и целината. Заливаме ги заедно с чесъна и лука с 2 ч.ч. вода. Добавяме олиото, нарязаните на дребно домати, зърната черен пипер, бахара, дафиновия лист, размитото с малко студена вода брашно. Варим около 5 мин.
Изсипваме ястието в керамичен съд с малък отвор /чомлек/, замазваме капачето с тесто и оставяме да се задушава на тих огън.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...