Продукти: (за 4 порции)
• 4 малки риби
• 250 г лук
• 250 г домати
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. бяло вино
• 3-4 с.л. зехтин /олио/
• 10-12 маслини
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибите, но им оставяме главите и опашките. Поръсваме ги със сол отвътре и отвън и ги нареждаме в намаслен огнеупорен съд.
Изпържваме ситно нарязания лук в сгорещена мазнина, прибавяме попарените обелени и нарязани на по-едри парчета домати и счукания чесън. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, наливаме виното, задушаваме 5 мин и изсипваме сместа върху рибите.
Печем ястието 20-25 мин в умерена фурна, като 5 мин преди да го извадим от фурната, добавяме маслините, на които предварително сме извадили костилките.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...