Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от бяла риба
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 к.ч. ориз
• 3-4 домата
• 3-4 чушки
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на кубчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер и заливаме с виното. Оставяме рибата да престои 30 мин. След това овалваме парчетата в брашното и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Изваждаме рибата и в същата мазнина запържваме ситно нарязаните лук и чушки. Прибавяме ориза и обелените и настъргани домати, наливаме малко рибен бульон и задушаваме, докато оризът омекне. Посоляваме на вкус, прибавяме изпържената риба, разбъркваме и разпределяме сместа в 4 гювечета.
Заливаме с киселото мляко, разбито заедно с яйцата, захлупваме и запичаме в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...