Продукти: (за 4 порции)
• 600 г рибено филе
• 30 г краве масло
• лимонов сок
• черен пипер, сол
За соса:
• 30 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 300 мл рибен бульон
• 1 с.л. горчица
• 2 с.л. сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, посоляваме, поръсваме с лимонов сок и черен пипер и нареждаме порциите в тавичка. Прибавяме маслото, наливаме 3-4 с.л. вода, покриваме с алуминиево фолио и печем в умерено загрята фурна до омекване.
Отделно приготвяме соса, като правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с бульона и сваряваме. Прибавяме горчицата и подправяме с черен пипер и сол. Накрая слагаме сметаната и поднасяме соса към опечената риба.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...