Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг мряна
• 1 кг картофи
• 500 г гъби
• 1 пакетче краве масло
• 500 г домати
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.л. червен пипер
• естрагон, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от разтопеното масло и малко вода. Прибавяме нарязаните на кръгчета картофи и също задушаваме, докато поомекнат. След това прибавяме нарязаните гъби и обелените и настъргани домати. Поръсваме с червен пипер и естрагон, посоляваме и разбъркваме.
Прибавяме виното и малко вода. Когато сместа кипне, веднага я изливаме в тавичка. Отгоре нареждаме измитата и посолена риба, поръсваме със ситно нарязан магданоз, прибавяме останалото масло и печем 1 час в умерена фурна.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...