Кулинарни рецепти » Тиквена торта за Бъдни вечер

 Тиквена торта за Бъдни вечер

Продукти:

• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. грис
• 1 пакетче бакпулвер
• 2 1/2 ч.ч. захар
• 1,5 кг тиква
• 1 ч.ч. орехи
• половин пакетче канела
• 1 к.ч. олио

Начин на приготвяне:

Смесваме гриса, пресятото с бакпулвера брашно и 1 ч.ч. захар. Разбъркваме и разделяме сместа на 3 части. Отделно настъргваме тиквата и я смесваме с останалата захар, едро натрошените орехи и канелата. Разбъркваме и също разделяме сместа на три части.

В намаслена и набрашнена тавичка разстиламе първата част от тиквената смес и покриваме отгоре с брашняна смес. После отново тиква, отново брашно и пак тиква. Най-отгоре покриваме с последната част от брашното.

Поръсваме с олиото, така че да се намокри брашното и печем тортата в предварително загрята фурна при температура 180-200°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало