Продукти:
• 700-800 г череши
• 1-2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. краве масло
• 1 ч.ч. захар
• 3 яйца
• 2 с.л. счукан сухар
• 1-2 щипки канела
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме около 10-15 мин полуразтопеното масло заедно със захарта. Прибавяме едно по едно яйцата и бием още 5-10 мин. Накрая прибавяме толкова брашно, че да се получи умерено твърдо тесто. Половината тесто разточваме и слагаме в тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно.
Изчистваме черешите, нареждаме ги върху тестото и поръсваме със счукания сухар, размесен с канелата. С останалото тесто правим решетка върху плодовете. Печем тортата в умерено силна фурна. Още топла я поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...