Кулинарни рецепти » Тирамису с круши

 Тирамису с круши

Продукти:

• 1 пакет бишкоти
• 300 мл прясно мляко
• 500 г цедено кисело мляко
• 1 тънък блат за торта
• 1 с.л. масло
• 2 с.л. какао
• 1 с.л. течен подсладител
• 4 желатина
• 3 с.л. кафява захар
• 3 с.л. ликьор кафе
• 500 г добре узрели круши

Начин на приготвяне:

В правоъгълна тавичка поставяме блата, а отгоре нареждаме един ред бишкоти. Заливаме със смес от прясното мляко и ликьора и оставяме да попият 6-7 минути.

В отделна купа разбиваме цеденото кисело мляко с 1 ч.л. канела и подсладителя. В друга купа размиваме желатина и го оставяме 10 минути да набъбне. След това го смесваме с цеденото мляко и разбъркваме добре.

С готовия крем заливаме бишкотите и поставяме тавичката за 20 минути в хладилника. Нарязваме на кубчета обелените круши, поръсваме ги с кафява захар и запържваме в масло.

След като изстинат карамелизираните круши украсяваме с тях тортата. Отгоре обилно поръсваме с какао. Оставяме в хладилника за 24 часа.

Автор: Първолета Накова

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало