Продукти:
• 1 пакет бишкоти
• 300 мл прясно мляко
• 500 г цедено кисело мляко
• 1 тънък блат за торта
• 1 с.л. масло
• 2 с.л. какао
• 1 с.л. течен подсладител
• 4 желатина
• 3 с.л. кафява захар
• 3 с.л. ликьор кафе
• 500 г добре узрели круши
Начин на приготвяне:
В правоъгълна тавичка поставяме блата, а отгоре нареждаме един ред бишкоти. Заливаме със смес от прясното мляко и ликьора и оставяме да попият 6-7 минути.
В отделна купа разбиваме цеденото кисело мляко с 1 ч.л. канела и подсладителя. В друга купа размиваме желатина и го оставяме 10 минути да набъбне. След това го смесваме с цеденото мляко и разбъркваме добре.
С готовия крем заливаме бишкотите и поставяме тавичката за 20 минути в хладилника. Нарязваме на кубчета обелените круши, поръсваме ги с кафява захар и запържваме в масло.
След като изстинат карамелизираните круши украсяваме с тях тортата. Отгоре обилно поръсваме с какао. Оставяме в хладилника за 24 часа.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...