Кулинарни рецепти » Задушени гъби с бяло вино

 Задушени гъби с бяло вино

Продукти:

• 1 кг гъби
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 4-5 с.л. олио
• 2-3 зърна бахар
• половин дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме лука. Нарязваме го на ситно и го задушаваме в мазнината и малко вода, докато омекне напълно.

Нарязваме гъбите на ситно и ги прибавяме към лука. Държим на огъня до омекването им.

Наливаме виното, слагаме бахара и дафиновия лист, поръсваме с черен пипер и посоляваме. Варим на тих огън, докато водата от ястието се изпари и гъбите останат на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало