Продукти: (за 4 порции)
• 2 средно големи глави карфиол
• 4-5 домата
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 2 равни с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички, които варим във вряща подсолена вода, докато омекнат. Изваждаме ги и ги нареждаме в чиния.
Обелваме доматите за соса, нарязваме ги на дребно, посоляваме на вкус, прибавяме скилидките чесън, ситно нарязания лук и малко чубрица и задушаваме.
Запържваме брашното в сгорещеното олио. Когато доматите омекнат, претриваме ги през цедка и ги прибавяме към брашното. Оставяме соса да поври 5-6 мин и след това поливаме с него карфиола.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...