Продукти: (за 4 порции)
• 400 г зрял фасул
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3-4 сухи червени пиперки
• 1 к.ч. олио
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода.
На другия ден отцеждаме и го сваряваме заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целина. Когато боба е почти сварен, посоляваме и добавяме сушените чушки. Поръсваме със стрит джоджен и доваряваме, като гледаме яхнията да остане редичка.
Поднасяме боба студен, поръсен със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...