Продукти: (за 4 порции)
• 400 г зрял фасул
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3-4 сухи червени пиперки
• 1 к.ч. олио
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода.
На другия ден отцеждаме и го сваряваме заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целина. Когато боба е почти сварен, посоляваме и добавяме сушените чушки. Поръсваме със стрит джоджен и доваряваме, като гледаме яхнията да остане редичка.
Поднасяме боба студен, поръсен със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...